Pitabröd med kycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pitabröd med kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Pitabröd
    • 4 filé

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 4 dl

      Bulgur (gryn)
    • 200 gram

      Isbergssallat
    • 0.30 styck

      Gurka
    • 2 dl

      Sötsur sås
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C om detta anges på brödförpackningen. Gäller ej nybakat bröd.

    2. Tillaga bulgur enligt förpackning.

    3. Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med matolja och lättstek kycklingen ett par minuter. Salta, peppra. Rör om.

    4. Strimla sallad. Skär gurkan i korta smala stavar.

    5. Stoppa in bulgur och kyckling i brödet. Fyll på med sötsur sås. Toppa med sallad och gurka.

KOCK: BeatriceBeatrice

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötman i sötaktiga fågelrätter orsakas av söta tillbehör. Vanligtvis finns en söt sås med i rätten och som sötats med gelé, honung e.d. Tillbehören kan vara söta, som i en hallonsalsa. Oftast är såsen inte rent sö  LÄS MER
Kockens tips!

Vi använde "mexican pita" ett halvfabrikat som finns att köpa i handeln. Detta bröd bör först värmas upp i ugnen i ca 200°C.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfilé i pitabröd
Om oss