Chokladsås (efterrättssås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladsås (efterrättssås)

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal dl

    • 250 gram

      Mörk blockchoklad
    • 25 gram

      Smör
    • 3 msk

      Sirap (ljus)
    • 2 msk

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Smält choklad i vattenbad (se nedan). Tillse att inget vatten kommer i chokladen.

    2. Rör ner smör, sirap och mjölk. Öka mängden mjölk om tunnare sås önskas.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste då tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vatten­bad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Jappsås (efterrättssås)
0 voting
Kolasås (efterrättssås)
Om oss