Kolasås (efterrättssås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kolasås (efterrättssås)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    3 Antal dl

    • 50 gram

      Smör
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 0.50 dl

      Sirap
    • 0.50 dl

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
      Låt småkoka (utan lock) i ca 20 minuter, tills den är brun och fått kolasmak.

    2. Servera såsen varm.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kolasås passar till allehanda efterrätter, till glass, varm frukt, fruktkompott, tårtor o.d.

Ljus sirap = ljusare sås.
Mörk sirap = mörkare sås.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Jappsås (efterrättssås)
Om oss