Chiligrillad kycklingklubbaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chiligrillad kycklingklubba

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingklubba
    •  

      Chilipulver
    •  

      Salt
    •  

      Matolja
    •  

      Aluminiumfolie?
    •  

      Om utegrillning >
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
      Ta ut klubborna ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
       
    2. Förbered tillbehör till maten, potatis, sallad e.d.

      Penlsla köttet med lite matolja och krydda med salt och chilipulver.
       
    3. Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), dvs inte för hård värme.
      Packa ev. in i folie för att inte brännas.

      Grilla klubborna cirka 10 minuter på var sida till fin färg, tills de blivit genomstekta (kontrollera genom att skära ett snitt i köttet som då skall vara vitt).

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Koka bönor på grillen

Koka bönor på grillen

  • 10 min
  • 1 Ingrediens
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

Klubba består av fågelns lår (övre delen) och ben (nedre delen). Kan stekas och grillas men kräver varsamhet med värmen, så att den blir genomstekt utan att bli bränd.

Kommentar
Liknande recept
Om oss