Salviadoftande kycklingklubborBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Salviadoftande kycklingklubbor

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Styck

    • 10 styck

      Kycklingklubba
    • 2 kruka

      Salvia (färsk)
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citron
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Dra av skinnet på kycklingklubbor. Skala vitlök. Pressa citron.
       
    3. Lägg vitlök, salvia, juice av citron, salt och olivolja i mixer. Mixa.
       
    4. Lägg kycklingklubbor på plåt med bakplåtspapper. Häll marinaden över. Låt stå cirka 15 minuter.
       
    5. Ställ in i ugn cirka 15 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.  LÄS MER
Kockens tips!

Rosé hör sommaren till och till lättare mat med örtiga och syrliga smaker passar ett torrt och generöst fruktigt rosém, gärna med sötmogna hallon och smultron samt liten örtighet och balanserande frisk syrlighet. /Åsa W Karlsson, sommelier

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chiligrillad kycklingklubba
Om oss