Äppelsmulpaj med hasselnötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelsmulpaj med hasselnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • 200 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Havregryn
    • 1 dl

      Hasselnötter
    • Fyllning:
    • 4 styck

      Äpple
    • 2 msk

      Kanel
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Grovhacka hasselnötter. Lägg smör, socker, vetemjöl, havregryn och hasselnötter i en bunke. Finfördela med fingrarna eller gaffel.

    3. Kärna ur och klyfta äpplen. Sprid ut i ugnsfast form. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.

    4. Grädda i ugnen cirka 30 minuter.

    5. Servera varm med glass eller vaniljsås.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kommentar
Om oss