Kålpudding med äpple & hasselnötterBild av Charlie Bennet

Kålpudding med äpple & hasselnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 pers

    • 1 styck

      Vitkålshuvud, ca 1 kg
    • 500 gram

      Vildsvinsfärs
    • 2 dl

      Äpplejuice
    • 2 dl

      Grovt hackade, rostade hasselnötter
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Gul lök
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. 
    2. Dela kålhuvudet och ta bort rotstocken. Strimla kålen i mindre bitar och stek i smör på medelvärme i en stekpanna. Den skall bli mjuk och glansig.
    3. Addera sirap, 1 dl äppeljuice och låt puttra samman. Salta. 
    4. Finhacka löken och stek i smör. Blanda lök, färs, salt, peppar, ägg, 1 dl äppeljuice och 1 dl hasselnötter till en ganska lös smet.
    5. Smöra en ugnssäker form och lägg hälften av vitkålen på botten av formen. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Strö över resten av nötterna. 
    6. Grädda mitt i ugnen ca 45-60 minuter.
    7. Servera med rårörda lingon och gräddsås.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kålpudding

Kålpudding

1 h 15 minEnkelt

Om oss