Potatissoppa med kryddiga hasselnötter

Potatissoppa med kryddiga hasselnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.20 kilo

      Bakpotatis
    • 2 st liten

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Rosmarin (färsk, hackad)
    • 2 liter

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten
    • 1 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • 40 gram

      Hasselnötter
    • 0.50 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
    • Linssallad:
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna potatis. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök, vitlök och rosmarin i olivolja i en tjockbottnad kastrull utan att bränna.

    2. Häll på buljong eller vatten. Låt sjuda under lock 40-45 minuter, tills potatisen är mjuk.

    3. Hacka nötter grovt. Rosta i lite olivolja i en varm stekpanna. Krydda med rosmarin och salt.

    4. Mixa soppan med en stavmixer eller i en kannmixer. Salta och peppra. Servera med nötter och eventuellt bröd.

KOCK: MaximillianMaximillian

Uppdragsgivare:arstiderna.comarstiderna.com

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kryddigt knäckebröd
Om oss