Vårkyckling, rabarber & rosépeppar

Foto: Michael Krantz

Vårkyckling, rabarber & rosépeppar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vårkyckling

4,0 

styck

Smör

 

 

Salt & peppar

 

 

Rabarber

400,0 

gram

Strösocker

0,5 

dl

Vatten

2,0 

msk

Kycklingfond (konc)

1,0 

msk

Rosépeppar (hel)

1,0 

tsk

Svamp (färsk)

400,0 

gram

Dragon (färsk)

2,0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Vårkyckling 4,0 styck  

Smör  

Salt & peppar  

Rabarber 400,0 gram  

Strösocker 0,5 dl  

Vatten 2,0 msk  

Kycklingfond (konc) 1,0 msk  

Rosépeppar (hel) 1,0 tsk  

Svamp (färsk) 400,0 gram  

Dragon (färsk) 2,0 kvistar  

Tillagning (1 tim )

  1. Smält smör, salta och peppra kycklingarna. Lägg i en form och stek i ugnen i 175° tills kärntemperaturen når 70°, cirka 30 minuter.
  2. Koka upp socker och vatten, lägg ner bitar av rabarber och låt mjukna. Tillsätt fonden och krossad rosépeppar, spara lite till garnering.
  3. Stek svampen skivad i smör, krydda med salt och peppar. Strö över hackad dragon.

Kockens kommentar

Variera med svampsorter, här har jag använt kungsmussling. Servera med ris eller potatisklyftor från ugnen.

Passar till

Potatisklyftor

Ris

Fler recept inom Rabarber

Liknande recept som Vårkyckling, rabarber & rosépeppar

Annonser