Vårkyckling med dillkrämBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vårkyckling med dillkräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Majskycklingbröst
    • 50 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 8 skiva

      Bacon
    • 1 msk

      Timjan
    • 100 gram

      Philadelphiaost
    • 1 kruka

      Dill
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    2. Stek bacon och lägg på hushållspapper.

    3. Hetta upp smör i traktörpanna (panna med lock). Krydda kyckling med timjan, salt och peppar. Stek 2 minuter på varje sida. Sänk värmen, lägg på ett lock och stek ytterligare cirka 8 minuter.

    4. Mixa philadelphia, dill och juice av citron.

    5. Lägg färsk spenat på ett fat. Lägg över kyckling med en klick dillost.

    6. Servera med bacon.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss