Chicken Apricot with homemade mayonnaise

Chicken Apricot with homemade mayonnaise

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Grillkyckling chili-aprikos (kronfågel)
    • 900 gram

      Potatis
    • 0.50 tsk

      Chiliflingor
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Flingsalt
    • 1 styck

      Äggula
    • 1 tsk

      Senap
    • 1 tsk

      Vitvinsvinäger
    • 1.50 dl

      Rapsolja
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skrubba potatis. Skär i klyftor. Lägg på bakpappersklädd långpanna. Ringla olja över. Blanda så att alla ytor är täckta med olja.
    2. Strö över flingsalt och chiliflakes (obs, mkt starka). Sätt in i ugnen 25-30 minuter eller tills de har fått fin färg och ser knapriga ut.
    3. Gör under tiden majonnäsen. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Blanda samman äggula, vinäger och senap i en skål. Vispa med elvisp eller i liten matberedare.
    4. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i fin stråle. Vispa hela tiden tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera potatis, kyckling och majonnäsdippa med en sallad. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken with mixed peppers
0 voting
Chicken korma

Chicken korma

30 minMedel

Om oss