Chicken korma

Chicken korma

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kycklingfilé
    • 1.50 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Tomater
    • 2 tsk

      Kokosflingor
    • 1 tsk

      Paprikapulver
    • 2 tsk

      Curry
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Garam masala
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    •  

      Matolja
    • 4 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Mandelspån
  • Gör så här:
    1. Skär kycklingen i munsbitar, skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en panna så att den blir glansig och får lite färg. Tillsätt curry, salt, garam masala, kardemumma och paprikapulver. Låt fräsa under omrörning, finhacka under tiden tomater och tillsätt dessa.
    2. När tomaterna börjar falla sönder ska kycklingbitarna i, låt fräsa cirka 5 minuter rör om regelbundet. När kycklingen börjar bli färdig, känn med träskeden. Tillsätt då kokosflingor och grädden. När det hela puttrat 10 minuter är det klart, toppa med mandelflagor och servera med naanbröd eller ris.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Riktigt god indisk gryta, servera med bröd eller ris. Naanbröd hittar man i de flesta butiker, men man kan också baka dessa själv.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken Milano

Chicken Milano

40 minMedel

0 voting
Chicken gumbo
Om oss