Skållat solrosbröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Skållat solrosbröd

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 4

Dag 1

 

Vatten

5,0 

dl

Grahamsmjöl

375,0 

gram

 

Dag 2

 

Vatten

5,0 

dl

Jäst (färsk)

50,0 

gram

Smör

25,0 

gram

Kesella

100,0 

gram

Vetemjöl

19,0 

dl

Solrosfrön

200,0 

gram

Salt

1,5 

msk

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 705 gram)

Ingredienser

Dag 1

Vatten 5,0 dl  

Grahamsmjöl 375,0 gram  

 

Dag 2

Vatten 5,0 dl  

Jäst (färsk) 50,0 gram  

Smör 25,0 gram  

Kesella 100,0 gram  

Vetemjöl 19,0 dl  

Solrosfrön 200,0 gram  

Salt 1,5 msk  

 

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (3 tim + 24 tim )

  1. Dag 1: Koka upp vatten. Häll över mjöl. Låt stå i rumstemperatur över natten.

  2. Sätt ugnen på 250°C.

  3. Häll det skållade mjölet i en degblandare. Häll i övriga ingredienser utom solrosfrön och salt. Kör i 8 minuter. Blanda i salt och frön. Kör i 1 minut. Vila 40 minuter.

  4. Dela upp i lika stora bullar. Forma till limpor. Vänd i lite solrosfrön. Jäs under bakduk cirka 1 timme.

  5. Skär fleras  snitt tvärs över. Baka i 8 minuter. Sänk till 220°C. Baka i cirka 30 minuter (innertemperaturen ska vara 98 grader).

Fler recept inom Ljust bröd

Liknande recept som Skållat solrosbröd

Annonser