Bookmaker på hälleflundraBild av Ingvar Eriksson

Bookmaker på hälleflundra

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Hälleflundra (filé)
    • 0.50 st stor

      Lantbröd (ljust)
    • 240 gram

      Räkor (rensade)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 0.75 msk

      Dijonsenap
    • 0.75 msk

      Pepparrot
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1.50 styck

      Tomater
    • 0.75 kruka

      Romansallat
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka rödlök. Blanda med räkor och crème frâiche. Tillsätt dijonsenap och riven pepparrot. Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.
    2. Skär hälleflundra i cirka 2 cm tjocka skivor. Salta lätt. Låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.
    3. Plocka salladsblad. Skiva tomater. Skiva lantbröd. Stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja.
    4. Fortsätt sedan att steka fisken. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida. Bygg ihop din egen bookmaker sandwich.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Fisk är bra om du ska laga mat till många.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Passionerad hälleflundra
Om oss