Hälleflundra på papaya- och avokadosalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hälleflundra på papaya- och avokadosallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Hälleflundra (filé)
    • 2 msk

      Smör
    • 250 gram

      Papaya
    • 1 styck

      Mango
    • 1 st stor

      Avokado
    • 1 styck

      Rödlök
    • 25 gram

      Rucolasallat
    • 25 gram

      Basilika
    • 1 styck

      Citron
    • 4 msk

      Olivolja
    •  

      Havssalt
    •  

      Vitpeppar
    •  

      Ätbara blommor
    • Läs om:
    •  

      Hotad fiskart >
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna papaya, avokado och mango i stora tärningar. Skala och finhacka lök. Bryt/riv rucola och basilika i bitar. Blanda allt i en bunke. Pressa över saft från citron och ringla över olivolja. Salta. Blanda väl.

    2. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Bryn smör i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter på var sida.

    3. Lägg upp salladen på ett fat och lägg på fisken. Strö gärna lite furikakenötter över och dekorera gärna med ätbara penséer.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är kocken Annes egen favoriträtt, komletterad med puylinspuré och garnderad med furikakekryddade cascewnötter (se separat recept).

Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.

Kommentar
Om oss