Passionerad hälleflundraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Passionerad hälleflundra

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Hälleflundra (filé)
    • 6 styck

      Passionsfrukt
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    • 1 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Kajennpepparpulver
    • 4 dl

      Mungbönor (kokta)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Avokado
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 2 kruka

      Romansallat (baby)
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hotad fiskart >
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.
      Dela fisken i portionsbitar.
      Koka mungbönor om ej färdigkokta.
      (Klicka på ingrediensen för instruktion)

    2. Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt honung och lite salt.
      Spetsa med lite kajennpeppar. Rör om.

    3. Fetta in en ugnssäker form och lägg i fisken.
      Toppa fisken med passionsfrukt.
      Sätt in i ugnen i 10 minuter.

    4. Skala och finhacka rödlök.
      Skala avokado och ta bort kärnan.
      Skär i mindre bitar.
      Grovhacka romansallat.

    5. Blanda ovanstående med mungbönor i en bunke. Pressa över citron och tillsätt vinäger och olja, Salta och peppra.

    6. Fördela salladen på tallrikar.
      Lägg på fisken.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Passionerad kladdkaka
Om oss