Ciderinkokt lax med äppelyoghurt

Ciderinkokt lax med äppelyoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 24 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 2 styck

      Äpple
    • Lag:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 stjälk

      Blekselleri
    • 10 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 7.50 dl

      Cider (torr)
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Rödvinsvinäger
    • 1 msk

      Salt
    • Sås:
    • 2 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 2 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C.

    2. Lägg lax i en form bara något större än laxen. Skala och klyfta lök. Koka upp ingredienserna till lagen. Slå lagen över laxen.

    3. Täck formen med folie. Stick in en termometer till mitten av laxen. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är cirka 48 grader. Tag ut och låt kallna i lagen. Låt ligga kallt över natten.

    4. Ta upp laxen från lagen. Skär äpplen, de som inte ska vara i såsen, i klyftor och koka upp i lagen.

    5. Skala äpple till såsen lite slarvigt. Riv på ett rivjärn. Blanda med yoghurt. Riv i citronskal. Blanda och låt stå i minst 20 minuter.

    6. Servera lax, äpplen och sås med nykokt färskpotatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Citrusgravad lax

Citrusgravad lax

20 minMedel

Om oss