Citrusgravad lax

Citrusgravad lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 72 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Lax (hel, färsk)
    • 1.50 dl

      Salt
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Lime
    • 1 msk

      Grönpeppar
  • Gör så här:
    1. Frys lax i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
    2. Skölj laxen i kallt vatten. Torka. Skär bort fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång alt. pincett.
    3. Tvätta citrusfrukterna. Riv det yttersta skalet fint. Hacka grönpeppar. Blanda det rivna skalet med salt, socker och grönpeppar. Gnid in laxen med kryddblandningen.
    4. Avsluta med att pressa saften ur citrusfrukterna och slå det över laxen. Låt laxen vila i rumstemperatur minst en timme. Innan den ställs i kylskåpet, minst ett dygn.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kockens tips!

Grava lax själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad lax.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Alspånsrökt lax

Alspånsrökt lax

30 minEnkelt

Om oss