Pocherad sej med puylinser, rökt bogfläsk och vitlökskesellaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pocherad sej med puylinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Sejfilé
    • 1 liter

      Vatten
    • 0.50 dl

      Salt
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Morot
    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 2 dl

      Belugalinser
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 50 gram

      Rökt fläsk
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
    • 2 dl

      Kesella gourmet
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 knippe

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt ligga i 15 minuter.

    2. Skala och hacka lök. Skala och tärna morot. Skölj blekselleri och skiva. Tärna bogfläsk.

    3. Fräs lök, selleri och bogfläsk i lite olja. Tillsätt linser, morötter, vatten och kalvfond. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter. Red ev. av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar.

    4. Skala vitlöksklyftor. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner vitlöksklyftorna och koka i 2 minuter.

    5. Pressa vitlöksklyftorna. Hacka gräslök. Blanda med kesellan.

    6. Koka upp vatten i en låg vid kastrull. Lägg ner sejen. Lägg på ett lock och dra från värmen. När sejen är klar efter 5 minuter är det bara att servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ingefärsbakad sej
Om oss