Ingefärsbakad sejBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärsbakad sej

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Sej (filé)
    • 250 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 3 styck

      Tomater
    • 4 cm

      Ingefära (färsk)
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt
    •  

      Dill till garnering
  • Gör så här:
    1. Sätt på ugnen 200°C.

    2. Skala och finhacka ingefäran. Mixa ingefära, tomat, sambal oelek och salt med stavmixer.

    3. Ringla olivoljan i en ungssäker form. Täck botten med spenat. Lägg på fisken och bred över tomatröran.

    4. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.

    5. Garnera med dill.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Syrlig blomkålssallad

Syrlig blomkålssallad

  • 30 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Om oss