Morot- och kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Morot- och kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Morot

1,0 

styck

Kikärter (burk)

3,0 

dl

Ägg

1,0 

styck

Vetegroddar

1,0 

dl

Dragon (färskhackad)

2,0 

dl

Citron- el. limejuice

0,5 

dl

Röda linser (burk)

100,0 

gram

Päron (svenska)

2,0 

styck

Rödkål

1,0 

st liten

Spenatblad (färsk)

4,0 

dl

Apelsinjuice (färsk)

0,5 

dl

Olivolja

1,0 

msk

Kanel

1,5 

tsk

Ingefära (färskriven)

3,0 

msk

Olivolja till stekning

0,5 

msk

Havssalt

0,5 

tsk

Svartpeppar (nymald)

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 370 gram)

Ingredienser

Morot 1,0 styck  

Kikärter (burk) 3,0 dl  

Ägg 1,0 styck  

Vetegroddar 1,0 dl  

Dragon (färskhackad) 2,0 dl  

Citron- el. limejuice 0,5 dl  

Röda linser (burk) 100,0 gram  

Päron (svenska) 2,0 styck  

Rödkål 1,0 st liten  

Spenatblad (färsk) 4,0 dl  

Apelsinjuice (färsk) 0,5 dl  

Olivolja 1,0 msk  

Kanel 1,5 tsk  

Ingefära (färskriven) 3,0 msk  

Olivolja till stekning 0,5 msk  

Havssalt 0,5 tsk  

Svartpeppar (nymald)  

 

Kock: Nina Ekelöf

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Spola linser i en sil. Tärna päron. Strimla spenat och rödkål. Lägg i en bunke med linserna.

  2. Riv ingefära. Pressa apelsin. Blanda olivolja, ingefära, apelsin och kanel. Vänd runt med blandningen i bunken.

  3. Riv morot. Mixa kikärtor, morot och ägg med en mixerstav. Rör ner vetegroddar, dragon, pressad citron, salt och peppar.

  4. Forma till biffar och platta till. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg, cirka 5-7 minuter på varje sida.

  5. Servera den röda linssalladen till de varma biffarna. Garnera med rivet citronskal.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Morot- och kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssallad

Annonser