Morot & kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Morot & kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Morot
    • 3 dl

      Kikärter (burk)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vetegroddar
    • 2 dl

      Dragon (färskhackad)
    • 0.50 dl

      Citron- el. limejuice
    • 100 gram

      Röda linser (burk)
    • 2 styck

      Päron (svenska)
    • 1 st liten

      Rödkål
    • 4 dl

      Spenatblad (färsk)
    • 0.50 dl

      Apelsinjuice (färsk)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1.50 tsk

      Kanel
    • 3 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 0.50 msk

      Olivolja till stekning
    • 0.50 tsk

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Spola linser i en sil. Tärna päron. Strimla spenat och rödkål. Lägg i en bunke med linserna.

    2. Riv ingefära. Pressa apelsin. Blanda olivolja, ingefära, apelsin och kanel. Vänd runt med blandningen i bunken.

    3. Riv morot. Mixa kikärtor, morot och ägg med en mixerstav. Rör ner vetegroddar, dragon, pressad citron, salt och peppar.

    4. Forma till biffar och platta till. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg, cirka 5-7 minuter på varje sida.

    5. Servera den röda linssalladen till de varma biffarna. Garnera med rivet citronskal.

KOCK: Nina EkelöfNina Ekelöf

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Om oss