Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris

Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 550 gram

      Kycklingfilé dragon/citron (Kronfågel)
    • 4 dl

      Ris
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Granatäpple
    • 0.50 dl

      Persilja (grovhackad)
    • 1.50 msk

      Citronjuice
    • 1.50 msk

      Matolja
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Bryn kycklingfiléer runt om i panna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Stek dem i ugnen cirka 20 minuter. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig.
    2. Skiva purjolök. Riv vitlök. Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i smör. Tillsätt riset som får fräsa med något. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och låt koka enligt förpackningens anvisning.
    3. När riset är färdigkokt, blanda ner olja. Dela granatäpple och plocka ut kärnor. Vänd ner granatäppelkärnor, persilja och citron i riset. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera riset till kycklingfiléerna och en klick matyoghurt till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Tillsätt 1/2 dl grädde för krämigare ris.
Kommentar
Om oss