Kryddiga köttbullar med tomat och spaghettiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddiga köttbullar med tomat och spaghetti

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Blandfärs
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 knippe

      Persilja
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 1 förp.

      Babyspenat (färsk)
    • 250 gram

      Spagetti
    • 2 skiva

      Vitt formbröd
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.

    2. Finhacka chili. Pressa vitlök. Hacka persilja. Blanda med ägg och färs. Krydda med salt och peppar. Rulla till stora köttbullar. Stek runt om i stekpanna.

    3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Slå på tomater. Koka i 5-6 minuter. Lägg i köttbullarna och låt dem koka med några minuter.

    4. Skär vitt bröd i tärningar. Stek i olivolja.
      Låt rinna av på papper. Salta. Krossa till smulor.

    5. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Avsluta med spenat och toppa med brödsmulorna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kockens tips!

Fattigmansparmesan: Knaperstekt smulat bröd, nästan lika bra som parmesan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttbullar

Köttbullar

45 minEnkelt

0 voting
Spaghetti Papalina
Om oss