Spaghetti Papalina

Spaghetti Papalina

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Spagetti (Barilla)
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 75 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 500 gram

      Kokt skinka (i bit)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 25 gram

      Smör
    • 1 krm

      Svartpeppar
    • 1 krm

      Salt
    • 1 dl

      Vatten från pastakoket
  • Gör så här:
    1. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar.

    2. Smält smör i en stekpanna. Lägg ner skinkan i pannan och stek cirka 2 minuter.

    3. Lägg ner ärtor och rör runt. Stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt koka upp.

    4. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.

    5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 min innan den är klar. Spara en del av pastavattnet som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.

    6. Vänd ner pastan i såsen och låt pastan koka färdigt i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kockens tips!

Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

– Spaghetti Papalina har sitt ursprung i Vatikanstaten och har fått sitt namn från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Det är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara särskilt omtyckt bland barn. Pastasåsen serveras med klassisk spaghetti som fångar upp den krämiga såsen perfekt, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Spaghetti Papalina
0 voting
Spaghetti alla Norma

Spaghetti alla Norma

20 minAvancerat

Om oss