20 min
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
400 gram
Spagetti (Barilla)200 gram
Gröna ärter (frysta)75 gram
Parmesan (nyriven)500 gram
Kokt skinka (i bit)2 dl
Vispgrädde25 gram
Smör1 krm
Svartpeppar1 krm
Salt1 dl
Vatten från pastakoketKOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!
Spaghetti Papalina har sitt ursprung i Vatikanstaten och har fått sitt namn från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Det är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara särskilt omtyckt bland barn. Pastasåsen serveras med klassisk spaghetti som fångar upp den krämiga såsen perfekt, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.