KöttbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Blandfärs
    • 5 msk

      Ströbröd
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    • 4 msk

      Gul lök (hackad)
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar och lök. Arbeta färsen smidig.
       
    2. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna på medelhög värme i cirka 3 minuter tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk till lägsta värme och låt köttbullarna eftersteka i cirka 7 minuter. Servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Istället för ströbröd kan man ta:
2 kokta mosade potatisar eller
1 dl havregryn och 1 msk potatismjöl, eller 4-6 skivor vitt bröd utan kant.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttbullar (buffé)
Om oss