Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs

  • 0 voting
    0Recension
    • 24 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Laxsida
    • Lag:
    • 1 burk

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 3 kvist

      Dill
    • Sås:
    • 2 dl

      Majonnäs
    • 1 msk

      Dijonsenap
    • 1 knippe

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Skär laxen i portionsbitar. Lägg i en låg vid panna.
       
    2. Koka upp ingredienserna till lagen. Slå över laxen. Sätt pannan på spisen på svag värme. Stick in en termometer i fisken. Värm till 45°C innertemperatur. Låt kallna i lagen.
       
    3. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Citrusgravad lax

Citrusgravad lax

20 minMedel

Om oss