BLODIG pudding med granatäpple, kassler och spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

BLODIG pudding med granatäpple, kassler och spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grisblod

5,0 

dl

Lättöl

3,5 

dl

el. buljong/fond

3,5 

dl

Rågmjöl (grovt)

3,5 

dl

Rödlök

1,0 

styck

Späck

50,0 

gram

Äpple (syrligt)

1,0 

styck

Smör (smält)

0,5 

dl

Sirap

0,5 

dl

Salt

0,5 

msk

Ingefära (mald)

0,5 

tsk

Vitpeppar

0,2 

tsk

Kryddpeppar

0,2 

tsk

 

Granatäpple

2,0 

styck

Kassler

120,0 

gram

Babyspenat (färsk)

70,0 

gram

Smör till stekning

2,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 444 gram)

Ingredienser

Grisblod 5,0 dl  

Lättöl 3,5 dl  

el. buljong/fond 3,5 dl  

Rågmjöl (grovt) 3,5 dl  

Rödlök 1,0 styck  

Späck 50,0 gram  

Äpple (syrligt) 1,0 styck  

Smör (smält) 0,5 dl  

Sirap 0,5 dl  

Salt 0,5 msk  

Ingefära (mald) 0,5 tsk  

Vitpeppar 0,2 tsk  

Kryddpeppar 0,2 tsk  

 

Granatäpple 2,0 styck  

Kassler 120,0 gram  

Babyspenat (färsk) 70,0 gram  

Smör till stekning 2,0 msk  

Kock: Magnus

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.

  3. Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späcket och äpplet.
    Vispa kraftigt. Rör i späcket och äppeltärningarna.

  4. Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie.

  5. Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.

  6. Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.

  7. Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.

Kockens kommentar

Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten.

Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som BLODIG pudding med granatäpple, kassler och spenat

Annonser