Blodpudding med granatäpple, kassler och spenat

Blodpudding med granatäpple, kassler och spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 5 dl

      Grisblod
    • 3.50 dl

      Lättöl
    • 3.50 dl

      el. buljong/fond
    • 3.50 dl

      Rågmjöl (grovt)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 50 gram

      Späck
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 0.50 dl

      Smör (smält)
    • 0.50 dl

      Sirap
    • 0.50 msk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Ingefära (mald)
    • 0.25 tsk

      Vitpeppar
    • 0.25 tsk

      Kryddpeppar
    • 2 styck

      Granatäpple
    • 120 gram

      Kassler
    • 70 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.

    3. Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späcket och äpplet.
      Vispa kraftigt. Rör i späcket och äppeltärningarna.

    4. Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie.

    5. Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.

    6. Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.

    7. Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten.

Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kassler- och kålrotspytt
Om oss