Rigatoni med lövbiff och oregano

Rigatoni med lövbiff och oregano

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Rigatoni (Barilla)
    • 400 gram

      Lövbiff
    • 400 gram

      Körsbärstomater (burk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 1 tsk

      Oregano (torkad)
    • 2 krm

      Salt
    • 2 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Strimla lövbiff i 2x5 cm stora bitar. Skiva vitlök tunt.
    2. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i biffen och salta. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, cirka 1-2 minuter per sida.
    3. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
    4. Häll i tomater, tomatpuré, vitlök och oregano i stekpannan tillsammans med biffen. Krossa sönder tomaterna i pannan. Koka ihop på hög värme, cirka 4 minuter. Salta.
    5. Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar. Blanda ihop sås och pasta och servera genast.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Är sältan emellertid den utmärkande sm  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani: Det här är Pizzabagarens pasta och är en gammal rätt som kommer från Neapel.

Rigatoni är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med såser med tomat och kött eller ugnsbakad med bechamelsås.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Klassisk lövbiff

Klassisk lövbiff

35 minEnkelt

Om oss