Annes små köttbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Annes små köttbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Blandfärs
    • 3 styck

      Ägg
    • 0.80 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Salt & peppar
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    • 1 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Blanda färs med ägg, grädde, salt och peppar.

    2. Rulla till små köttbullar.

    3. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och lägg i köttbullarna.

    4. Sänk värmen något och stek cirka 10 minuter. Skaka pannan emellanåt så att de blir stekta runt om.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är sällsynt milda anrättningar. Undantag är kalvfärsbiffar. Kalvfärsen är i sig mild i smaken och anses bäst komma till sin rätt om också tillbehören är milda, neutrala.  LÄS MER
Kockens tips!

Köttbullar är ofta ett måste på julbordet. Här ett enkelt klassiskt recept!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttbullar

Köttbullar

45 minEnkelt

0 voting
Små semlor

Små semlor

1 h 40 minMedel

Om oss