Alspånsrökt laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alspånsrökt lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 1 styck

      Lax (hel, färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • 3 dl

      Alspån
    •  

      Aluminiumfolie
    •  

      Grillkol/briketter
    •  

      Grill med lock
  • Gör så här:
    1. Tänd grillen i god tid.

    2. Rensa laxen men behåll skinnet. Salta och peppra.

    3. Använd 1 meter folie. Strö alspån längs ena kanten. Vik folien över alspånen lika brett som laxen. Stick små hål i alspånsdelen. Lägg på laxen. Vik över och förslut med resterande folie. Var noga med att paketet blir tätt. Ta mer folie om så behövs.

    4. Lägg paketet på grillen. Stäng locket. Laxen är färdig efter cirka 20 minuter. Servera laxen varm eller kall.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Fraiche dillcrème (tillbehör)

Fraiche dillcrème (tillbehör)

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Quinoasallad med feta, valnötter

Quinoasallad med feta, valnötter

  • 30 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

En 3-kilos lax ger cirka 20 st 85 gramsportioner rensad fisk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Alspånsrökt lax (buffémat)
0 voting
Citrusgravad lax

Citrusgravad lax

20 minMedel

Om oss