Hemlagad mandelmassaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hemlagad mandelmassa

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Sats dl

    • 2.50 dl

      Sötmandel
    • 2 styck

      Bittermandel
    • 0.50 styck

      Ägg (vita)
    • 2 dl

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i mandeln och låt koka ca 10 sekunder. Häll över i ett såll och låt svalna något. Tryck ut mandeln ur skalet med fingarna.

    2. Lägg alla ingredienser i en matmixer. Mixa till slät massa. Lägg massan i kylskåp tills den skall användas.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

GI-mandelmassa

GI-mandelmassa

  • 10 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
GI-semla

GI-semla

  • 2 h 15 min
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

För den GI-intresserade kan vi tala om att klassisk mandelmassa har ett Gi av ca 30. Gi-mandelmassan har Gi ca 5. Skillnaden är främst att florsocker bytts ut mot syntetiskt socker. Dock är båda kaloribomber och Gi-massan är värst.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemlagade Cronuts
0 voting
GI-mandelmassa

GI-mandelmassa

10 minEnkelt

Om oss