Broccolisoppa med kokos och parmaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Broccolisoppa med kokos och parma

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 750 gram

      Broccoli
    • 4 cm

      Färsk ingefära
    • 3 msk

      Kokosflingor
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1.50 liter

      Vatten till soppa
    • 1.50 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 3 msk

      Crème fraiche
    • 4 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär broccolin i bitar, även stam.
      Skala och hacka ingefära.

    2. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs i cirka 2 minuter utan att bränna broccoli, ingefära och 2/3-delar av kokosflingorna.

    3. Tillsätt vatten och fond.
      Låt småkoka i 10 minuter.
      Smaka av med salt och peppar.

    4. Hetta upp en stekpanna utan matfett.
      Rosta (stek) parman ca 2 min på var sida.
      Lägg åt sidan.

    5. Tillsätt crème fraiche.
      Mixa med mixerstav tills helt slät soppa.

    6. Häll upp soppan och toppa med parmabitar. Strö över lite kokos. 

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
2 votings
Blomkål- och broccolisoppa
0 voting
Ost och broccolisoppa
Om oss