Blomkål- och broccolisoppa

Blomkål- och broccolisoppa

  • 4 votings
    4Recensioner
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 huvud

      Blomkål
    • 2 stjälk

      Broccoli
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 2 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 4 dl

      Grädde
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 2 msk

      Rapsolja
  • Gör så här:
    1. Ansa och skär ner broccoli och blomkål inkusive stjälken på broccoli. Skala och strimla lök. Skala och pressa vitlök.

    2. Hetta upp olja i tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medeltemperatur tills mjuka.

    3. Tillsätt blomkål och broccoli. Häll över vatten och buljongtärning. Koka tills mjuka, cirka 20 minuter.

    4. Tillsätt grädde. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ost och broccolisoppa
Om oss