Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgurBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 0.50 dl

      Havregryn
    • 2.50 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 1 styck

      Ägg
    • 150 gram

      Fetaost
    • 3 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tomatsås:
    • 250 gram

      Krossade tomater
    • 10 blad

      Basilika
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 4 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Bulgur (grovkrossad)
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 150 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.

    2. Skala och finskiva lök och vitlök. Blanda såsingredienserna i en stor kastrull. Låt småputtra i 10 minuter.

    3. Skär fetaosten i kuber. Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.

    4. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen. Lägg i resterande fetaostbitar. Låt småkoka i cirka 25 minuter.

    5. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning, med lite sambal oelek.

KOCK: Mita, GI-bodenMita, GI-boden

Uppdragsgivare:www.giboden.sewww.giboden.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Sallad: Vi valde lite rucola med rårivna rödbetor och några klyftor tomater till maten.

Kommentar
Om oss