Köttfärsbullar med fetaost i tomatsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 0.50 dl

      Havregryn
    • 2.50 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 1 styck

      Ägg
    • 150 gram

      Fetaost
    • 3 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tomatsås:
    • 250 gram

      Krossade tomater
    • 10 blad

      Basilika
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 4 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.

    2. Skala och finskiva lök och vitlök.
      Blanda såsingredienserna i en stor kastrull. Låt småputtra i 10 min.

    3. Skär fetaosten i kuber. Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.

    4. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen. Lägg i resterande fetaostbitar. Låt småkoka i cirka 25 minuter.

    5. Förbered sallad. Servera.

KOCK: Mita, GI-bodenMita, GI-boden

Uppdragsgivare:www.giboden.sewww.giboden.se

ALTERNATIV

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Sallad: Vi valde lite rucola med rårivna rödbetor och några klyftor tomater till maten.

Enklaste sättet att följa Gi är att hoppa över tillbehör som potatis, pasta ris, bulger o.d. vilket alla ger mycket höga Gi-värden. Grönsaker är dock bra tillbehör. Enligt Gi-metoden kan man äta en dubbel portion av denna rätt, men inte en enkel portion med tillbehör. Med tillbehör är denna rätt rödlistad av Gi. Jämför alternativreceptet.

Kommentar
Om oss