Havrelimpa med lingon och valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Havrelimpa med lingon och valnötter

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 1

Havregryn

3,5 

dl

Vetemjöl

3,5 

dl

Solrosfrön

1,0 

dl

Valnötskärnor

1,0 

dl

Russin

1,0 

dl

Bikarbonat

1,0 

tsk

Salt

0,5 

tsk

 

Filmjölk (3%)

5,0 

dl

Sirap

1,0 

msk

Lingon (osockrade)

1,0 

dl

Matfett till ugnsform

 

 

Ströbröd

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 1067 gram)

Ingredienser

Havregryn 3,5 dl  

Vetemjöl 3,5 dl  

Solrosfrön 1,0 dl  

Valnötskärnor 1,0 dl  

Russin 1,0 dl  

Bikarbonat 1,0 tsk  

Salt 0,5 tsk  

 

Filmjölk (3%) 5,0 dl  

Sirap 1,0 msk  

Lingon (osockrade) 1,0 dl  

Matfett till ugnsform  

Ströbröd  

 

Kock: Lisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugen på 175ºC.

  2. Hacka valnötter.

  3. Blanda alla torra ingredienser.

  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

  5. Smörj (och bröa) en brödform. Häll smeten i formen.

  6. Sätt in nertill i ugn i 75 minuter.

Kockens kommentar

Ger ett halvfast och smakrikt bröd. Filmjölk kan bytas ut mot yoghurt. Solrosfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. linfrön och/eller olika kross och kli. Sirap kan bytas ut mot honung eller socker. Valnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter.

ALTERNATIV

Yoghurtlimpa

Skärgårdslimpa

Fler recept inom Ljust bröd

Liknande recept som Havrelimpa med lingon och valnötter

Annonser