Ulrikas yoghurtlimpaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ulrikas yoghurtlimpa

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 15 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal limpor

    • 2 dl

      Havregryn
    • 5 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Linfrön (krossade)
    • 1 dl

      Hasselnötter
    • 1 dl

      Russin
    • 2 tsk

      Bikarbonat
    • 1 tsk

      Salt
    • 4 dl

      Lättyoghurt (naturell)
    • 0.50 msk

      Honung (flytande)
    • 0.50 dl

      Lingon (osockrade)
    •  

      el. lingonsylt
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Ströbröd till form
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.
       
    2. Blanda alla torra ingredienser.
       
    3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
       
    4. Smörj (och bröa) en brödform. Häll i smeten.
       
    5. Sätt in nertill i ugn i 60 minuter.

KOCK: UlrikaUlrika

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Havrelimpa med lingon och valnötter

Havrelimpa med lingon och valnötter

  • 1 h 30 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

  • 1 h 40 min
  • 17 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Ger ett fast och smakrikt bröd. Yoghurt kan bytas ut mot filmjölk. Linfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. solrosfrön och/eller olika kross och kli. Honung kan bytas ut mot sirap eller socker. Hasselnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes yoghurtlimpa
Om oss