Panngrillad kassler Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Panngrillad kassler

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Kassler
    •  

      Matolja
    • Grönsaksmix:
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Paprika
    • 100 gram

      Svamp
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Senap (fransk osötad)
  • Gör så här:
    1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    2. Förbered: Skala och skiva lök.
      Rensa och skiva svamp (men skölj inte).
      Ansa paprika och tärna.

    3. Grönsaksmix: Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Lägg i lök och svamp och stek tills löken mjuknat, cirka 5 minuter.
      Tillsätt extra smör, ärter och paprika.

    4. Kött: Hetta upp (grill-)panna på högsta värme. Pensla kasslern med lite matolja.
      När pannan är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 2 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Kassler i av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kassler Hawaii

Kassler Hawaii

30 minEnkelt

Om oss