Kassler HawaiiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kassler Hawaii

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 2 skiva

      Kassler
    • 2 skiva

      Ananasringar (burk)
    • Sås:
    • 0.50 dl

      Ananasspad
    • 0.50 msk

      Ingefära (tub)
    • 0.50 msk

      Senap
    • 0.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Potatis
    •  

      Matolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen.
      Skär i små klyftor.

    2. Råstek potatisen i panna i matfett på medelhög värme till fin gyllenbrun färg (ca 15 min). Rör om några gånger.

    3. Sås: Ta ananassaften från burken och koka upp i en kastrull med ingefära och fond. Blanda ner senap.

    4. Ta ur potatisen ur pannan och sätt på högsta värme. När pannan är het, lägg i kasslern och stek vardera sidan i 1-2 min.

      Stek ananas på ena sidan i 1-2 min.

    5. Lägg upp kasslern med en ananasskiva ovanpå. Servera med sås och potatis.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En mager fläskrätt kan man få av filé, kotlett utan fettkant, skinka eller lår och med passande magra tillbör. Till detta kan det passa med en sötaktig sås t.ex. av katrinplommon eller ett sött tillbehör t.ex. ananas till en bit kassler. I as  LÄS MER
Kockens tips!

Kassler är av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer. Kassler är rökt griskött och håller sig därför ganska väl utan kyla om den är packad i försluten förpackning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Panngrillad kassler
Om oss