Panngrillad kassler med grönsaksmixBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Panngrillad kassler med grönsaksmix

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 skiva

      Kassler (tjock skiva)
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    • Grönsaksmix:
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Paprika
    • 100 gram

      Svamp
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    • 2 msk

      Senap (fransk osötad)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    2. Skala och skiva lök. Rensa och skiva svamp (men skölj inte). Ansa paprika och tärna.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Lägg i lök och svamp och stek tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt extra smör, ärter och paprika.

    4. Hetta upp (grill-)panna på högsta värme. Pensla kasslern med lite matolja. När pannan är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 1-2 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Kassler Hawaii med ugnsbakad klyftpotatis

Kassler Hawaii med ugnsbakad klyftpotatis

  • 30 min
  • 13 Ingredienser
  • Enkelt
Kassler med ananas

Kassler med ananas

  • 35 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Kassler är som vara salt och behöver därför inte saltas mer.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Panngrillad kassler
0 voting
Kassler Hawaii

Kassler Hawaii

30 minEnkelt

Om oss