Buljongkokt råris

Buljongkokt råris

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 30 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Råris
    • 6 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillval:
    • 1.50 krm

      Gurkmeja (mald)
    •  

      el. saffran
    •  

      Ger ca 2 dl/portion
  • Gör så här:
    1. Skölj och blötlägg eventuellt riset i kallt vatten, enligt anvisning på förpackning.

    2. Koka upp vatten med fond och kryddor. Tillsätt riset och koka under lock på svag värme, tills all buljong har kokat in och riset är klart. Tillse att riset inte bränns vid.
      Koktid varierande 10-45 min. Se fpk.

KOCK: LunchfrämjandetLunchfrämjandet

Uppdragsgivare:www.lunchframjandet.sewww.lunchframjandet.se

Kockens tips!

Gurkmeja och saffran gör riset gult och ger extra smak.

Kommentar
Liknande recept
Om oss