Kassler med ananas och rårisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kassler med ananas och råris

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kassler
    • 1 burk

      Ananasringar (burk)
    • 2 krm

      Curry
    • 75 gram

      Hårdost (riven)
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matolja
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Råris
  • Gör så här:
    1. Hetta upp matolja i stekkastrull och stek riset i på medelvärme tills det börjar ta färg. Häll på dubbla mängden lättsaltat vatten. Låt småkoka på låg värme tills allt vatten har kokat in (cirka 15 minuter).

    2. Sätt ugnen på 175°C.
      Skiva kasslern. Riv ost.
      Varva kassler och ananas i en ugnsfast form. Salta och peppra och strö över lite curry och riven ost.

    3. Sätt i in i ugnen i 5 minuter tills osten har smält. Blanda grädde och fond och häll i formen. Låt kasslern stå i ytterligare 10 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En mager fläskrätt kan man få av filé, kotlett utan fettkant, skinka eller lår och med passande magra tillbör. Till detta kan det passa med en sötaktig sås t.ex. av katrinplommon eller ett sött tillbehör t.ex. ananas till en bit kassler. I as  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kassler med ananas
0 voting
Kassler- och kålrotspytt
Om oss