Smörgås med krabbsmörBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smörgås med krabbsmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min( + 30 min )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Krabba (kokt)
    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    • 100 gram

      Smör
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 2 styck

      Tomater
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    • 2 tsk

      Kajennpepparpulver
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 4 skiva

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Öppna och plocka ut allt ätbart ur krabban
      (ta bort gälar och skal). Skala räkor. Finhacka gräslök.

    2. Dela tomater och skär bort det lösa fruktköttet. Tärna i små bitar det fasta köttet.

    3. Blanda krabbkött med räkor, smör, crème fraiche i en mixer och mixa till fin konsistens (eller använd en mixerstav). Smaka av med kajenn och salt.

    4. Blanda ner tomattärningar och gräslök. Ställ blandningen kallt i 30 minuter eller mer.

    5. Rosta bröd och bred på tjockt med krabbsmör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det kan vara dekorativt att servera krabbsmöret inlagt i krabbskalet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Karljohans smörgås
Om oss