Karljohans smörgåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Karljohans smörgås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Karljohansvamp
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 4 skiva

      Vitt matbröd
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Rensa svampen, men skölj den inte. Skär bort ytskiktet på den nedre delen av foten och skär bort maskangripna delar. Skiva svampen.

    2. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Stek svampen lätt några minuter tills den fått lite färg.

    3. Rosta brödskivor. Lägg på svampen. Garnera med lite hackad persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Färskstekt karljohansvamp (stensopp) påminner faktiskt i konsistens och smak om pilgrimsmusslor. Denna svamp är underskattad i Sverige och merparten av denna svamp exporteras torkad till främst Italien, där den ses som en delikatess.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Varma smörgåsar - grundrecept
Om oss