Persiljejärpar med svampsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Persiljejärpar med svampsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 1 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kalvfärs
    • 4 styck

      Potatis (kokt)
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 2 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1 dl

      Vatten
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 150 gram

      Svamp
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 1.50 msk

      Soja (kinesisk)
    •  

      Matlagningsmjöl
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis och låt den kallna, eller använd restpotatis.

    2. Sätt ugnen på 175°C.

    3. Skala, finhacka lök. Hacka persilja. Vispa ägg i en bunke med en gaffel. Tillsätt vatten och mosa ner kall potatis. Rör ner färs, lök och persilja. Smaksätt med peppar och salt. Rör till jämn smet.

    4. Smörj en ugnssäker form med matfett. Forma bullar med fuktade händer. Bryn bullarna hastigt i lite matfett i en panna på medelhög värme. Lägg sedan över i form. Sätt in lågt i ugn i cirka 20 minuter.

    5. Sås: Rensa svamp. Skala, hacka lök. Bryn lök och svamp i panna. Rör om. Tag av från plattan. Vispa ner lite mjöl. Tillsätt mjölk och grädde. Rör om. Koka upp under omröring. Smaka av med salt, peppar och soja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

TILLBEHÖR

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Lingonsylt

Lingonsylt

  • 40 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Val av svamp avgör smaken på såsen. Vi valde en burk med blandsvamp, vilket ger viss viltkaraktär. I stället för kalvfärs går det även bra med nötförs, viltfärs eller blandfärs.

Kommentar
Liknande recept
Om oss