Kött-tortellini med gräddig svampsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kött-tortellini med gräddig svampsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Tortellini (kött)
    • 200 gram

      Svamp (färsk)
    • 75 gram

      Pinjenötter
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Kryddgrönt till garnering
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
  • Gör så här:

    Receptet avser köpt färdiglagad tortellini.

    1. Ansa och skär svampen i bitar.
      Riv citronskal.

    2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lägg i svampen och nötterna.
      Stek tills de fått färg.

    3. Tillsätt grädde, citronskal & riven muskot.
      Smaka av med salt & peppar.
      Låt sjuda på lägsta värme.

    4. Koka tortellinin i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 3 minuter (se fpk).

    5. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över svampsåsen. Klipp lite kryddgrönt över pastan och servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Olika sorters tortellini (namnen varierar i handeln) kan varieras efter tycke och smak. Tortellini kan ätas som den är, dock är kryddningen väsentlig. Fryst svamp eller burksvamp kan användas, liksom olika sorters kryddor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gräddig svampsås
Om oss