Tortellini med gräddig svampsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tortellini med gräddig svampsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Tortellini (kött)
    • 200 gram

      Svamp (färsk)
    • 75 gram

      Pinjenötter
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Citron
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Kryddgrönt till garnering
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
  • Gör så här:

    Receptet avser köpt färdiglagad tortellini.

    1. Rensa svamp och skär i bitar. Riv citronskal, endast det gula ej vitt fruktkött.
       
    2. Hetta upp stekpanna utan fett på medelhög värme. Stek svampen torr och tillsätt nötter. Stek tills de fått färg. Tillsätt lite matfett och stek i några minuter till.
       
    3. Tillsätt grädde, citronskal och muskot. Låt sjuda på låg värme i 3-5 minuter. Smaka av med citronjuice och salt.
       
    4. Koka tortellini i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 3 minuter (se fpk).
       
    5. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över såsen. Krydda rikligt med grovmald svartpeppar. Klipp lite kryddgrönt över.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

 

Olika sorters färdig tortellini (namnen varierar i handeln) finns att köpa i handeln. De är tämligen "bleka" i smaken och kryddning är väsentlig. Fryst svamp eller burksvamp kan användas, liksom olika sorters kryddor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gräddig svampsås
Om oss