Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Mörk choklad
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Strösocker
    • Salsa:
    • 12 styck

      Jordgubbar (färska)
    • 2 msk

      Basilika (finhackad)
    • 3 msk

      Balsamvinäger
    • 3 tsk

      Vaniljsocker
    • Sås:
    • 3 styck

      Passionsfrukt
    • 1 msk

      Florsocker
    • 1 msk

      Cointreau
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke.

    2. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.

    3. Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.

    4. Blanda vinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.

    5. Gröp ur passionsfruktsköttet ur frukterna ner i en skål. Blanda köttet med florsocker och cointreau.

    6. Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik. Skeda jordgubbssalsa ovanpå pannacottan. Ringla passionsfruktssåsen runt om på tallriken. Servera.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga krämiga efterrätter brukar ge fina smakupplevelser. Rätterna är som regel kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss