Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mörk choklad

100,0 

gram

Gelatinblad

1,0 

styck

Vispgrädde

2,0 

dl

Strösocker

2,0 

msk

 

Salsa:

 

Jordgubbar (färska)

12,0 

styck

Basilika (finhackad)

2,0 

msk

Balsamvinäger

3,0 

msk

Vaniljsocker

3,0 

tsk

 

Sås:

 

Passionsfrukt

3,0 

styck

Florsocker

1,0 

msk

Cointreau

1,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 150 gram)

Ingredienser

Mörk choklad 100,0 gram  

Gelatinblad 1,0 styck  

Vispgrädde 2,0 dl  

Strösocker 2,0 msk  

 

Salsa:

Jordgubbar (färska) 12,0 styck  

Basilika (finhackad) 2,0 msk  

Balsamvinäger 3,0 msk  

Vaniljsocker 3,0 tsk  

 

Sås:

Passionsfrukt 3,0 styck  

Florsocker 1,0 msk  

Cointreau 1,0 msk  

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.

  3. Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.

  4. Blanda vinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.

  5. Gröp ur passionsfruktsköttet ur frukterna ner i en skål. Blanda köttet med florsocker och cointreau.

  6. Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik. Skeda jordgubbssalsa ovanpå pannacottan. Ringla passionsfruktssåsen runt om på tallriken. Servera.

Alternativ

Vit chokladpannacotta

Mörk chokladpannacotta

Kaffe-, chokladpannacotta

Vit chokladpannacotta med ananas

Fler recept inom Mousse, crème o.d.

Liknande recept som Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

Annonser